Ατομική Ψυχοθεραπεία

Ποιος είναι ο σκοπός;

Κάθε θεραπευόμενος ξεκινά τη θεραπεία του με ατομικές συνεδρίες  κατά τις οποίες οι παρεμβάσεις αποσκοπούν να βοηθήσουν το άτομο να συνδέσει τις δυσκολίες και τα συμπτώματα με τη δυναμική των σχέσεων του και τον τρόπο που λειτουργεί.

Τι διαπραγματεύεται το άτομο στη θεραπεία του;

Πιθανά προβλήματα/συμπτώματα που μπορεί να φέρει το άτομο στη θεραπεία είναι: χρόνιο άγχος,  κατάθλιψη, φοβίες, στρες,  χαρτοπαιξία,  ψυχαναγκασμός, χαμηλή αυτοπεποίθηση,  χρόνιο πένθος. Στα πλαίσια της θεραπείας, το άτομο κατανοεί και αναγνωρίζει τις δυσκολίες/συμπτώματα του και μαθαίνει να τα διαχειρίζεται πιο συνειδητά και αποτελεσματικά. Τέλος, το άτομο ξανά «γράφει» την ιστορία της ζωής του με ένα πιο θετικό τρόπο.

Ποια είναι η συχνότητα και η διάρκεια των συνεδριών; 

Συχνότητα συνεδριών: Εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη.

Διάρκεια συνεδρίας : 50 λεπτά.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από τις ανάγκες του θεραπευόμενου και τους θεραπευτικούς στόχους που θέτουν από κοινού με τον θεραπευτή. Εφόσον, το άτομο επιθυμεί μπορεί να είναι βραχείας διάρκειας (πχ 6-12 συνεδρίες) επικεντρωμένη σε συγκεκριμένα θέματα ή προβλήματα που απασχολούν το άτομο.( πχ Θέματα επαγγελματικής σταδιοδρομίας, δυσκολίες επικοινωνίας στις συζυγικές, οικογενειακές, εργασιακές και διαπροσωπικές σχέσεις, μετάβαση σε μια νέα φάση ζωής με γέννηση παιδιού, υιοθεσία ή διαζύγιο, θέματα διατροφής ,διατροφικές διαταραχές, ψυχοσωματικές διαταραχές, κρίσεις πανικού ,υποστήριξη της γονιμότητας και της αναπαραγωγής, θέματα γονεϊκότητας)

Θα χαρούμε να συζητήσουμε περαιτέρω και να σας παρέχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.


Μπορείτε να μας καλέσετε απευθείας στο 2111168942
ή να μας στείλετε μήνυμα στη σελίδα επικοινωνίας.

Επιστημονικά Άρθρα, Νέα & Σεμινάρια

Μην χάσετε τα ενημερωτικά e-mail μας με τα πιο πρόσφατα άρθρα, νέα και σεμινάρια του ΚΕ.ΨΥ.Π.Ε.