Διαχείριση Στρες

Σε όλους τους ανθρώπους αναπόφευκτα θα συμβούν στρεσογόνα γεγονότα (θετικά ή αρνητικά) μικρής ή μεγάλης έντασης, που σχετίζονται με τη μετάβασή τους σε μια καινούρια φάση ζωής.

Στο ΚΕ.ΨΥ.Π.Ε, η διαχείριση του στρες μπορεί να γίνει ατομικά αλλά και ομαδικά.

Ποιος είναι ο σκοπός της ομάδας διαχείρισης στρες;

Οι ομάδες διαχείρισης του στρες έχουν απώτερο σκοπό την εκμάθηση επιστημονικών μεθόδων διαχείρισης του στρες (προοδευτική μυϊκή χαλάρωση-PMR, καθοδηγούμενος οραματισμός-GI, διαφραγματικές αναπνοές, EFT tapping technique, Healing Code, Τεχνική Ενσυνειδητότητας MBSR, γνωσιακή αναδόμηση, κ.α)  και την απελευθέρωση αρνητικών συναισθημάτων. 

Ποια είναι η διάρκεια του προγράμματος;                                                                                     

Πρόκειται για την εφαρμογή επιστημονικά τεκμηριωμένων τεχνικών που εφαρμόζονται ευρέως σε Αμερική και Ευρώπη, στα πλαίσια ενός  δομημένου τρίμηνου προγράμματος παρέμβασης. Οι συναντήσεις είναι μια φορά την εβδομάδα (12 συναντήσεις).  

Ποια είναι τα οφέλη;

Οι εν λόγω τεχνικές έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία από την Ιατρική σχολή Αθηνών και στα πλαίσια παρεμβατικού προγράμματος μη φαρμακευτικής αντιμετώπισης της υπέρτασης σε προ-υπερτασικά και υπερτασικά άτομα στην κοινότητα . Οι συμμετέχοντες μέσα από κατάλληλα διαμορφωμένο υλικό και βιωματικές ασκήσεις κατανοούν σε βάθος τους προσωπικούς τους μηχανισμούς στρες και ενισχύονται στην ανάπτυξη ικανοτήτων και δεξιοτήτων για την καλύτερη διαχείρισή του. Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων, θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν έγκαιρα τις πηγές και τα συμπτώματα του στρες και θα έχουν ενδυναμωθεί συνολικά ώστε το στρες να αποτελεί σύμμαχό τους στην καθημερινότητα. Οι εν λόγω τεχνικές είναι ευχάριστες και εύληπτες. Επιστημονικές έρευνες καταλήγουν ότι η συστηματική εφαρμογή των προαναφερθέντων τεχνικών οδηγεί σε αδιαμφισβήτητες αλλαγές σε επίπεδο φυσιολογίας όπως: διεύρυνση του προμετωπιαίου φλοιού, μείωση των καρδιακών παλμών, του ρυθμού αναπνοής, της αρτηριακής πίεσης, της κορτιζόλης (ορμόνη του στρες), αύξηση της αντίστασης του δέρματος, της δράσης των κυμάτων τύπου Α στον εγκέφαλο και βελτίωση των επιπέδων συγκέντρωσης και του ύπνου.

Σε ποιους απευθύνεται;

Ενδεικτικά μπορούν να επωφεληθούν: 

  • Άτομα με αυτοάνοσο νόσημα
  • Φροντιστές ατόμων με χρόνιο νόσημα
  • Άτομα που βιώνουν εργασιακό στρες
  • Υπερτασικά άτομα
  • Ζευγάρια με προβλήματα υπογονιμότητας

Θα χαρούμε να συζητήσουμε περαιτέρω και να σας παρέχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.


Μπορείτε να μας καλέσετε απευθείας στο 2111168942
ή να μας στείλετε μήνυμα στη σελίδα επικοινωνίας.

Επιστημονικά Άρθρα, Νέα & Σεμινάρια

Μην χάσετε τα ενημερωτικά e-mail μας με τα πιο πρόσφατα άρθρα, νέα και σεμινάρια του ΚΕ.ΨΥ.Π.Ε.