Επιστημονικά Άρθρα, Νέα & Σεμινάρια
Μην χάσετε τα ενημερωτικά e-mail μας με τα πιο πρόσφατα άρθρα, νέα και σεμινάρια του ΚΕ.ΨΥ.Π.Ε.
Εργοθεραπεύτρια
Η Ευαγγελία Μαλανδράκη αποφοίτησε από το τμήμα Εργοθεραπείας, της Σχολής Επιστημών Υγείας Και Πρόνοιας. Στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης, έχει εργαστεί στο Γενικό Νοσοκομείο «Κατ», όπου πραγματοποιούσε αποκατάσταση τόσο στον γνωστικό όσο και στον κινητικό τομέα, ασθενών οι οποίοι υπέστησαν εγκεφαλικό και ατυχήματα που προκάλεσαν κινητικές δυσκολίες, και εκπαίδευση στην ένδυση-απόδυση μετά το ατύχημα. Έπειτα, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δρομοκαΐτειο», συμμετείχε στην κοινωνική αποκατάσταση, στην εκμάθηση εργασιακών δεξιοτήτων, και δεξιοτήτων καθημερινής ζωής και αυτοφροντίδας. Στη συνέχεια, εργάσθηκε ως Εργοθεραπεύτρια στο Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο Πρόληψης και Αποκατάστασης «Πνοή» και στο κέντρο ειδικών θεραπειών «Δείκτης», όπου απέκτησε πλούσια εμπειρία στην αξιολόγηση και την πραγματοποίηση θεραπευτικών συνεδριών. Έχει αναλάβει συνεδρίες παιδιών και εφήβων με τυπική και άτυπη ανάπτυξη, ΔΕΠΥ, γραφοκινητικές δυσκολίες, αισθητηριακές διαταραχές, νοητική υστέρηση, δυσκολίες οργάνωσης και πράξης (δυσπραξίες), μαθησιακές δυσκολίες και δυσκολίες λεπτής και αδρής κινητικότητας. Στα πλαίσια εποπτειών, εκπαιδεύεται και εφαρμόζει μεθόδους αισθητηριακής ολοκλήρωσης, ανάλογα τις ανάγκες του κάθε παιδιού ή εφήβου.
Στα πλαίσια της σχολής της, εκπαιδεύτηκε για 6 μήνες πραγματοποιώντας κλινική άσκηση στο Οικοτροφείο «Ερμής», που υπάγεται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, παρακολουθώντας αποκατάσταση και εκπαίδευση ασθενών σε δεξιότητες καθημερινές ζωής. Εν συνεχεία, συμμετείχε άλλους έξι μήνες στα πλαίσια κλινικής ασκήσεις, στο Κέντρο Ημέρας Αγίου Ελευθερίου που υπάγεται στην Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ», όπου εκπαιδεύτηκε στην εκμάθηση δεξιοτήτων καθημερινής ζωής και στην ενίσχυση γνωστικών δεξιοτήτων ηλικιωμένων με Alzheimer και Άνοια.
Έχει παρακολουθήσει επίσης το webinar (σεμινάριο) «The Method of In-Sync Child», της Karol Kranowitz και της Joye Newman, το οποίο παρέχει εκπαίδευση για την απόκτηση ενός ολοκληρωμένου αισθητηριακού συστήματος μέσω ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων κίνησης, σε όλες τις ηλικίες. Εξηγείται επίσης το γεγονός ό,τι, μέσω της κίνησης ενισχύεται η ανάπτυξη σε όλους τους τομείς δεξιοτήτων. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται αρκετά στις συνεδρίες εργοθεραπείας, προκειμένου να προωθηθεί η οργάνωση και η ενίσχυση της λειτουργικότητας του παιδιού και του εφήβου.
Μην χάσετε τα ενημερωτικά e-mail μας με τα πιο πρόσφατα άρθρα, νέα και σεμινάρια του ΚΕ.ΨΥ.Π.Ε.