Με την χρήση της σελίδας συγκατατίθεστε στην χρήση των cookies και αποδέχεσθε την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας.
Αποδοχή Όροι Χρήσης

Ατομική Ψυχοθεραπεία

Πως βοηθάμε το παιδί-έφηβο;

Στην ψυχοθεραπεία παιδιών/εφήβων βοηθάμε το παιδί να εκφράσει τα συναισθήματα του,  να κατανοήσει και να αποδεχτεί τον εαυτό του, να αναπτύξει την αυτοεκτίμηση του και τις επικοινωνιακές του δεξιότητες, να βελτιώσει τις  διαπροσωπικές του σχέσεις, να ενισχύσει τις ικανότητες του σχετικά με την επίλυση καθημερινών προβλημάτων.

Με ποιους τρόπους προσεγγίζουμε θεραπευτικά;

Το παιδί ενθαρρύνεται να επικοινωνήσει τις δυσκολίες και τα προβλήματα του μέσα από το λόγο και άλλα θεραπευτικά εργαλεία όπως το παιχνίδι,  ζωγραφική, θεραπευτικές κάρτες, πλαστελίνη, κουκλοθέατρο, αφήγηση ιστοριών, κλπ.   Απαραίτητη προϋπόθεση  είναι το παιδί να αισθανθεί πως μπορεί να εκφράσει σκέψεις και συναισθήματα χωρίς φόβο απόρριψης και με την ασφάλεια για το απόρρητο των συνεδριών.

Ποια είναι η διάρκεια και η συχνότητα των συνεδριών;

Διάρκεια συνεδρίας: 45 λεπτά.

Συχνότητα συνεδριών: συνήθως 1 φορά την εβδομάδα.

Ποια είναι η απαραίτητη προυπόθεση για τη θεραπεία του παιδιού; 

Η  κλινική εμπειρία μας δείχνει ότι η  παράλληλη παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης στους γονείς (μηνιαία ή δεκαπενθήμερη) είναι απαραίτητη ώστε να μπορούν να στηρίξουν τη θεραπεία του παιδιού τους.

Πώς επιτυγχάνεται η ολιστική θεραπευτική παρέμβαση;

Στα πλαίσια μιας συστημικής οπτικής, λαμβάνουμε υπόψη όλα τα πλαίσια μέσα στα οποία λειτουργεί το παιδί στην καθημερινότητα του. Για το λόγο αυτό, η συνεργασία μεταξύ ειδικών είναι συχνά απαραίτητη με στόχο την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων του παιδιού. Έτσι, όποτε κριθεί απαραίτητο, με τη σύμφωνη γνώμη του γονέα, συνεργαζόμαστε με όποιους ειδικούς εμπλέκονται στη θεραπεία του παιδιού/εφήβου (ιατροί, παιδοψυχίατροι, εκπαιδευτικοί) για την κατάρτιση ενός κοινού θεραπευτικού σχεδίου.

Θα χαρούμε να συζητήσουμε περαιτέρω και να σας παρέχουμε όλες τις πληροφορίες που χρεάζεσται.

Επικοινωνήστε μαζί μας