Επιστημονικά Άρθρα, Νέα & Σεμινάρια
Μην χάσετε τα ενημερωτικά e-mail μας με τα πιο πρόσφατα άρθρα, νέα και σεμινάρια του ΚΕ.ΨΥ.Π.Ε.
Το ΚΕ.ΨΥ.Π.Ε (Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών & Ενηλίκων) ξεκίνησε τη δραστηριότητα του σαν πρότυπο κέντρο ειδικών θεραπειών, εκπαίδευσης & εποπτείας το 2019 με ιδρύτρια και Επιστημονική Υπεύθυνη την Ειρήνη Καραμανή, Ψυχολόγο - Οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια. Το ΚΕ.ΨΥ.ΠΕ είναι ένας οργανισμός με σκοπό την παροχή εξειδικευμένων ψυχοκοινωνικών υπηρεσίων πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας με επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και οικογένειες και διεκπεραίωσης σεμιναρίων με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας τους και τη προαγωγή της ψυχικής τους υγείας σε μια εξαιρετικά δύσκολη και απαιτητική σύγχρονη πραγματικότητα. Στην υλοποίηση του πολύπλευρου αυτού έργου συντελεί μια ολόκληρη διεπιστημονική ομάδα αποτελούμενη από εξειδικευμένους συνεργάτες διαφορετικών ειδικοτήτων (Ψυχολόγους - Ψυχοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Ψυχιάτρους & Παιδοψυχιάτρους).
Πιο συγκεκριμένα, απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους με ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς (πχ. αγχώδεις διαταραχές, τικ, αυτοτραυματισμός, διαταραχή πρόσληψης τροφής, επιθετικότητα, εκρήξεις θυμού, κοινωνική απομόνωση, κατάθλιψη, φοβίες, διαταραχές ύπνου, ενούρηση, εγκόπριση, σχολική άρνηση, άγχος αποχωρισμού, χαμηλή αυτοεκτίμηση &αυτοπεποίθηση, ψυχοσωματικά συμπτώματα, διάσπαση προσοχής, ΔΕΠ-Υ) αλλά και μαθησιακές δυσκολίες , διαταραχές αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ), δυσπραξία, νοητική υστέρηση, δυσλειτουργία αισθητηριακής ολοκλήρωσης, δυσκολίες στη λεπτή, αδρή κινητικότητα, εγκεφαλική παράλυση καθώς και διαταραχές επικοινωνίας, λόγου & ομιλίας.
Επίσης, απευθύνεται σε ενήλικες παρέχοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία (άγχος, κατάθλιψη, φοβίες, κρίσεις πανικού, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, διαχείριση πένθους, αυτογνωσία, διαχείριση θυμού, μετατραυματικό στρες, διεκδικητική συμπεριφορά, διατροφικές διαταραχές), θεραπεία ζεύγους (βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των συντρόφων στα πλαίσια μιας αμεσότερης έκφρασης των αναγκών και συναισθημάτων τους), καθώς και συμβουλευτική γονέων (ενίσχυση / ενδυνάμωση στο ρόλο των γονέων για τη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων – «κρίσεων» με τα παιδιά τους).
Η Ειρήνη Καραμανή αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Ψυχολογίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και έχει ολοκληρώσει δυο μεταπτυχιακά «Έλεγχος στρες και προαγωγή υγείας» στην Ιατρική σχολή Αθηνών και «Παιδοψυχολογία» στο Πανεπιστήμιο του Central Lancashire. Ειδικεύτηκε στα πλαίσια τετραετούς εκπαίδευσης στη Συστημική προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία ατόμων, ομάδων και οικογενειών στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία “Λόγω Ψυχής”, όπου συνδυάζονται στοιχεία ψυχοδυναμικής ψυχοθεραπείας, αφηγηματικής ψυχοθεραπείας και νευροεπιστημών.
Η Λυδία Γκερπινή είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Επιπλέον, είναι τελειόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ.), με κατεύθυνση στην Ψυχολογία. Το 2020 ολοκλήρωσε το εννεάμηνο επιμορφωτικό πρόγραμμα με ειδίκευση στην προαγωγή της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων του Κέντρου Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Επίσης, έχει ολοκληρώσει μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και προαγωγή ψυχικής υγείας στο σχολικό περιβάλλον. Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε επιμορφωτικά σεμινάρια και ημερίδες που έχουν ως αντικείμενο την ψυχική υγεία.
Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης, και εν συνεχεία της κλινικής και επαγγελματικής της εμπειρίας, εργάστηκε ως ψυχολόγος σε κέντρα ειδικών θεραπειών, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά και εφήβους, καθώς και συμβουλευτική γονέων. Επιπλέον, συμμετέχει εθελοντικά σε πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης παιδιών που διαμένουν στο αναρρωτήριο της Πεντέλης (πρώην ΠΙΚΠΑ), πραγματοποιώντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες. Παράλληλα, από το 2020, εργάζεται ως συνοδός παράλληλης στήριξης σε σχολικές μονάδες.
Η Ευαγγελία Μαλανδράκη είναι η υπεύθυνη του τμήματος εργοθεραπείας του ΚΕ.ΨΥ.ΠΕ και εργάζεται διαγνωστικά και θεραπευτικά με παιδιά & εφήβους. Αποφοίτησε από το τμήμα Εργοθεραπείας της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης εργάσθηκε ως εργοθεραπεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «ΚΑΤ» και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο» πραγματοποιώντας συνεδρίες αποκατάστασης σε ασθενείς που παρουσίαζαν κινητικά προβλήματα μετά από ατύχημα ή εγκεφαλικό καθώς επίσης και συνεδρίες εμπλοκής & εκπαίδευσης στην απόκτηση δεξιοτήτων καθημερινής ζωής και εργασιακού τομέα. Έχει εργαστεί με παιδιά τυπικής και μη τυπικής ανάπυξης, με παιδιά που παρουσιάζουν δυσκολίες συγκέντρωσης, οργάνωσης και υπερκινητικότητας, αυτισμό, ΔΕΠΥ, νοητική υστέρηση, αισθητηριακές διαταραχές, δυσγραφία, δυσπραξία κλπ.
Η Ιωάννα Σταφυλίδη είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Στο παρόν παρακολουθεί το μετεκπαιδευτικό ετήσιο σεμινάριο «Κλινική Ψυχοπαθολογία» από την Α’ Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ – Αιγινήτειο Νοσοκομείο, καθώς και τις «Εισαγωγικές Διαλέξεις στη Ψυχανάλυση» από την Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρία. Έχει συμμετάσχει επίσης και σε επιμορφωτικά σεμινάρια και ημερίδες που έχουν ως αντικείμενο τη ψυχική υγεία. Όσον αφορά την επαγγελματική της εμπειρία, πραγματοποίησε τη πρακτική της άσκηση στο Συμβουλευτικό Σταθμό Πετρούπολης και έχει εργαστεί εθελοντικά ως ψυχολόγος στον Ξενώνα Ψ.Κ.Α «Αριάδνη» καθώς και στο Make-A-Wish (Κάνε-Μία-Ευχή Ελλάδος). Τέλος, στο παρόν εργάζεται ΚΕ.ΨΥ.Π.Ε παρέχοντας υπηρεσίες γραμματειακής υποστήριξης.
Η Βασιλική Καραγιάννη αποφοίτησε από το τμήμα Λογοθεραπείας της σχολής επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Έχει κλινική εμπειρία τόσο στον παιδικό όσο και στον ενήλικο πληθυσμό καθώς έχει πραγματοποιήσει κλινικές ασκήσεις στο πλαίσιο των βασικών της σπουδών αλλά και μέσω της Πρακτικής της άσκησης. Επιπλέον, έχει εργαστεί σε Κέντρα θεραπειών και Βρεφονηπιακό- Παιδικό Σταθμό ως Λογοθεραπεύτρια. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια από το 2015 έως και σήμερα. Ακόμη, έχει εκπαιδευτεί και διαθέτει κατάρτιση στη μέθοδο Touch & Say, στην Ενδυνάμωση και Κινητικότητα του Στοματικού Μηχανισμού, A Three Part Treatment Plan for Oral Placement Therapy καθώς και στην Αξιολόγηση και Πρώιμη Ανίχνευση Δ.Α.Φ με την Δοκιμασία «παις», Ados, adi-r. Στο παρόν παρακολουθεί, για πισοποίηση, πρόγραμμα Sensory & Messy Play. Τέλος, έχει εργαστεί εθελοντικά σε κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμεΑ της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ για δύο συναπτά έτη.
Η Νίκη Ζάβρα είναι απόφοιτη της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών στο τμήμα Φιλολογίας Πατρών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων σχετικών με την εκπαίδευση. Ταυτόχρονα, εργάστηκε εθελοντικά στο Κοινωνικό Κέντρο Πατρών διδάσκοντας φιλολογικά μαθήματα και έχει λάβει πιστοποίηση στο σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές αφορούν το πρόγραμμα που παρέχει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο «Εκπαίδευση Ενηλίκων». Την περίοδο αυτή διδάσκει ως φιλόλογος σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και ταυτόχρονα ανήκει στην ομάδα φιλολογικής επιμέλειας και συγγραφής του ψηφιακού βιβλίου my-book.gr το οποίο αποτελεί ένα πρωτότυπο και ευέλικτο εκπαιδευτικό υλικό βασισμένο σε σύγχρονες παιδαγωγικές τεχνικές. Παράλληλα, συμμετέχει στον σχεδιασμό επιμορφώσεων για θέματα ειδικής αγωγής, καθώς και σε επιστημονικά συνέδρια. Τέλος, εργάζεται στο ΚΕ.ΨΥ.ΠΕ παρέχοντας υπηρεσίες ειδικού παιδαγωγού.
Η Λένα Πωλίνα (Πολυτίμη) είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τελειόφοιτη στο τριετές πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στην Κλινική Ψυχολογία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος. Επιπλέον, έχει μετεκπαιδευτεί στην Κλινική Ψυχοπαθολογία στην Α' Ψυχιατρική Κλινική του Ε.Κ.Π.Α- Αιγινήτειο Νοσοκομείο κι έχει ειδικευτεί στην ψυχοδιαγνωστική αξιολόγηση παιδιών, εφήβων κι ενηλίκων (WISC-III, WISC-V, Rorschach, T.AT., C.AT. κ.α.). Έχει συμμετάσχει σε επιμορφωτικά σεμινάρια και ημερίδες που έχουν ως αντικείμενο την ψυχική υγεία. Στο παρόν, παρακολουθεί το πρόγραμμα ψυχαναλυτικής εκπαίδευσης του κέντρου ψυχαναλυτικών ερευνών της Αθήνας και λαμβάνει μέρος σε εποπτικές ομάδες ψυχοδυναμικής προσέγγισης.
Η μέχρι τώρα επαγγελματική και κλινική της εμπειρία περικλείει δομές ψυχικής υγείας και κλινικές δομές όπως το Ψυχιατρικό Τμήμα Νέων και Εφήβων του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», το Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών του Ε.Κ.Π.Α., το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΚΕ.ΘΕ.Α. Διάβαση», όπως και δομές ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ατόμων με αναπηρίες (Π.Ε.Κ ΑμεΑ κι Ε.Π.Α.Ψ.Υ.: Κοινοτικό Σπίτι «Θέτις»).
Η Ελβίρα Γαλανού είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών . Ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική παιδιών και εφήβων.
Έχει εκπαιδευτεί στη Συμπεριφορική Θεραπεία των αγχωδών διαταραχών, της ιδεοψυχαναγκαστικής και της μετατραυματικής διαταραχής στο ΕΠΙΨΥ. Επίσης έχει εκπαιδευτεί στο Μετεκπαιδευτικό
Σεμινάριο στη Συστημική Θεραπεία στη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του ΨΝΑ, στη Γνωσιακή - Συμπεριφορική Θεραπεία και στη Συμπεριφορική Θεραπεία οικογένειας στο ΕΠΙΨΥ.
Έχει εργαστεί σε δημόσια νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές και έχει διδάξει ιατρικά μαθήματα σε δημόσιες σχολές. Πλέον εργάζεται και ως ελεύθερη επαγγελματίας.
Η Αλεξία Μαμμωνά είναι ειδική παιδαγωγός- φιλόλογος. Είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (κατεύθυνση Παιδαγωγικής) με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Έχει εκπαιδευτεί σε σταθμισμένα εργαλεία αξιολόγησης (ΑθηνάΤεστ, Detroit, ΛαΤω, Πρωτόκολλο Λογοπεδικής Αξιολόγησης Σχολικής Ηλικίας, Τεστ Ανίχνευσης Διαταραχών Οπτικής Αντίληψης για Παιδιά, Ariston Candidates Επαγγελματικού Προσανατολισμού) και μεθόδους παρέμβασης (Διδασκαλία Φωνολογικής Επίγνωσης, Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα ΔΕΠ-Υ, Μεθοδολογία mybook). Παράλληλα με τις σπουδές της ολοκλήρωσε ετήσιες επιμορφώσεις που σχετίζονταν με τις Μαθησιακές Δυσκολίες, τη Διδακτική των Φιλολογικών Μαθημάτων, την Εκπαίδευση Ενηλίκων καθώς και την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση. Μέχρι σήμερα έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικά με τη Διδακτική, τις Νέες Τεχνολογίες, την Ειδική Αγωγή και τις Μαθησιακές Δυσκολίες, τη Σχολική Ψυχολογία, τη Συμβουλευτική καθώς και την Τέχνη στην Εκπαίδευση. Ασχολείται συστηματικά με τη δημιουργία πρωτότυπου υλικού και εκπαιδευτικών παιχνιδιών, τα οποία εντάσσει στο πλαίσιο της θεραπείας. Έχει εργαστεί σε κέντρα ειδικών θεραπειών αναλαμβάνοντας αξιολογήσεις, σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων παρέμβασης, ομαδικά προγράμματα αλλά και οργάνωση μελέτης με βάση της αρχές της διαφοροποιημένης διδασκαλίας. Παρακολουθεί συνεδρίες εποπτείας και είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Παιδαγωγών (ΠΕΕΠ).
Η Βίκυ Τζιάλλα είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Είναι τελειόφοιτη του διετούς μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών "Σχολική Ψυχολογία" του ιδίου πανεπιστημίου, και εκπαιδευόμενη στη Διαλεκτική Συστημική προσέγγιση στο Αθηναϊκό Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ). Έχει εκπαιδευτεί στην ψυχοδιαγνωστικη αξιολόγηση παιδιών και εφήβων (WISC V). Παρακολούθησε σεμινάριο στο Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά βίου Μάθησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΠΘ), με τίτλο "Ειδική Αγωγή και Μαθησιακές Δυσκολίες" και διάφορα σεμινάρια και επιμορφώσεις σχετικά με την ψυχική υγεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Παράλληλα, εκπαιδεύεται στην εκμάθηση Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ) στο Κέντρο Ελληνικης Νοηματικής Γλώσσας (ΚΕΝΓ). Είναι εθελόντρια στη μη κερδοσκοπική οργάνωση Μέριμνα. Όσον αφορά την επαγγελματική της εμπειρία, πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση ως φοιτήτρια του τμήματος Ψυχολογίας, στην Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρικη κλινική του νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία". Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος σε εκπαιδευτικό κέντρο, αναλαμβάνοντας τη δημιουργική απασχόληση παιδιών προσχολικής ηλικίας. Ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια έκανε πρακτική άσκηση στην Παιδοψυχιατρική κλινική του Τζανείου Γενικού νοσοκομείου Πειραιά, καθώς και σε σχολεία γενικής αγωγής στην Αττική αλλά και την περιφέρεια.
Η Δήμητρα Σκρεπέτη είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα πλαίσια των σπουδών της ολοκλήρωσε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην "Ειδική Αγωγή - Μαθησιακές Δυσκολίες" του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος του πτυχίου ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, ενώ έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά προγράμματα και σεμινάρια που αφορούν τη διαφοροποιημένη διδασκαλία προσαρμοσμένη στις μαθησιακές ανάγκες του παιδιού. Στη διάρκεια των σπουδών συμμετείχε σε εθελοντικά προγράμματα, όπως την καθημερινή μελέτη προσφύγων και μεταναστών σε δημόσιες δομές. Κατά τη διάρκεια πρακτικής άσκησης αλλά και τα μετέπειτα χρόνια έχει εργαστεί τόσο σε φορείς με μαθητές τυπικής ανάπτυξης όσο και με μαθητές Δημοτικού με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Στο παρόν, παρακολουθεί σεμινάριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τίτλο "Κατάρτιση εκπαιδευτικών στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση για μαθητές με προσφυγικό και μεταναστευτικό υπόβαθρο".
Ο Μάνος Ορφανουδάκης είναι ψυχολόγος, και εκπαιδευόμενος ψυχοθεραπευτής στη Συστημική-Οικογενειακή Θεραπεία. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 2018 στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, και το 2022 πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία από το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α. Εκπαιδεύεται στο Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας (ΚΕ.Σ.ΜΕ.Θ.) με υπεύθυνο τον Γκουγκουσκίδη Σταύρο από τον Σεπτέμβριο του 2020, ενώ παρακολουθεί σεμινάρια για τι διαχείριση τραύματος των προσφύγων στη κοινότητα, καθώς και για την εμπειρία ακρόασης φωνών. Έχει συνεργαστεί με τον ξενώνα αποασυλοποίησης «Ανατολή» και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Χανίων, και εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία ως οπλίτης-ψυχολόγος. Συνεργάζεται με το ΚΕ.ΨΥ.Π.Ε, και παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Δήμο Βύρωνα.
Ο Βασίλης Βέργαδος σπούδασε στην ιατρική σχολή του εθνικού καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Μετά τις σπουδές μετέβη στη Γερμανία, όπου ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική Ενηλίκων στο υψηλών προδιαγραφών ψυχιατρικό νοσοκομείο Christophsbad. Εκπαιδεύτηκε στη γνωσιακή-συμπεριφορική ψυχοθεραπεία. Με την ολοκλήρωση της ειδικότητας διετέλεσε επιμελητής σε τμήμα ψυχογηριατρικής στο ίδιο νοσοκομείο και εν συνεχεία σε τμήμα εθισμού και αποτοξινώσεων στην κλινική ZfP Winnenden. Από το 2022 εργάζεται στην Ελλάδα και βρίσκεται σε συνεργασία με διάφορες δομές ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης. Παρακολουθεί εβδομαδιαία σεμινάρια στο Ινστιτούτο Έρευνας Συμπεριφορικής Θεραπείας (ΙΕΣΘ). Μιλάει αγγλικά και γερμανικά ενώ διαθέτει γνώσεις της ελληνικής νοηματικής γλώσσας.
Η Τσούτση Μαρια είναι Ψυχολογος , απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο πρόγραμμα «Συμβουλευτική και ψυχοθεραπεια» του πανεπιστημίου UEL του ανατολικού Λονδίνου με ειδίκευση στη συνθετική προσέγγιση και είναι μέλος της Βρετανικής Ένωσης Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας ( BACP). Το 2021 επιλέχθηκε ως υπότροφος του προγράμματος ειδίκευσης «Περιγεννητικη ψυχική υγεία για νέους γονείς : περιγεννητικές διαταραχές διάθεσης και άγχους, στο Seleni Institute της Νέας Υόρκης . Παράλληλα το 2021 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της σε δυο επιμορφωτικά προγράμματα του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ του Πανεπιστημίου Πατρών με ειδίκευση στην « Σχολική ψυχολογία» και την « Ειδική Αγωγή» .Στην μέχρι τώρα επαγγελματική της πορεία έχει εργαστεί σε κέντρα ειδικών θεραπειών παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά και εφήβους με ή χωρίς μαθησιακές δυσκολίες και συμβουλευτική γονέων , ενώ πραγματοποιεί εκπαιδευτικά σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια.
H Έλενα Βαγδάτογλου είναι ψυχολόγος κι εκπαιδευόμενη Υπαρξιακή – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια. Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και συνεχίζει την εκπαίδευση της στην υπαρξιακή – συστημική ψυχοθεραπεία, ατομική , ζεύγους και οικογένειας, στο Ινστιτούτο Αντίστιξη . Ακόμα έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω σε αντικείμενα όπως οικογένεια κι εξάρτηση (από το 18 Άνω) και παιδοψυχολογία (9μηνο σεμινάριο από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Αιγαίου) . Η κλινική της εμπειρία έχει διαμορφωθεί μέσα από την εργασία της σε κέντρα ειδικών θεραπειών, σε δημόσια σχολεία , ως αναπληρώτρια ψυχολόγος και από τις ιδιωτικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας. Επίσης έχει προσφέρει εθελοντικά σε διάφορους φορείς όπως ΚΕΘΕΑ, Δήμος Καλλιθέας, Θετική Φωνή κ.α.
Μην χάσετε τα ενημερωτικά e-mail μας με τα πιο πρόσφατα άρθρα, νέα και σεμινάρια του ΚΕ.ΨΥ.Π.Ε.