
Σχετικά με το ΚΕ.ΨΥ.Π.Ε
Η Ιστορία μας
Το ΚΕ.ΨΥ.Π.Ε (Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών & Ενηλίκων) ξεκίνησε τη δραστηριότητα του το 2019 με ιδρύτρια και Επιστημονική Υπεύθυνη την Ειρήνη Καραμανή, Ψυχολόγο- Οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια. Το ΚΕ.ΨΥ.ΠΕ είναι ένας οργανισμός με σκοπό την παροχή εξειδικευμένων ψυχοκοινωνικών υπηρεσίων πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας με επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και οικογένειες και διεκπεραίωσης σεμιναρίων με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας τους και τη προαγωγή της ψυχικής τους υγείας σε μια εξαιρετικά δύσκολη και απαιτητική σύγχρονη πραγματικότητα. Στην υλοποίηση του πολύπλευρου αυτού έργου συντελούν και άλλοι συνεργάτες.
Πιο συγκεκριμένα, απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους με ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς (πχ. αγχώδεις διαταραχές, τικ, αυτοτραυματισμός, διαταραχή πρόσληψης τροφής, επιθετικότητα, εκρήξεις θυμού,κοινωνική απομόνωση, κατάθλιψη, φοβίες, διαταραχές ύπνου, ενούρηση, εγκόπριση, σχολική άρνηση,άγχος αποχωρισμού,χαμηλή αυτοεκτίμηση &αυτοπεποίθηση, ψυχοσωματικά συμπτώματα, διάσπαση προσοχής) αλλά και μαθησιακές δυσκολίες , διαταραχές αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ) καθώς και διαταραχές επικοινωνίας, λόγου & ομιλίας.
Επίσης, απευθύνεται σε ενήλικες παρέχοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία (άγχος, κατάθλιψη, φοβίες, κρίσεις πανικού, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, διαχείριση πένθους, αυτογνωσία, διαχείριση θυμού, μετατραυματικό στρες, διεκδικητική συμπεριφορά, διατροφικές διαταραχές), θεραπεία ζεύγους (βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των συντρόφων στα πλαίσια μιας αμεσότερης έκφρασης των αναγκών και συναισθημάτων τους), καθώς και συμβουλευτική γονέων (ενίσχυση/ ενδυνάμωση στο ρόλο των γονέων για τη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων – «κρίσεων» με τα παιδιά τους).

Ειρήνη Καραμανή
Ψυχολόγος
Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
ΜSc “ Έλεγχος Στρες και Προαγωγή Υγείας ”
ΜSc “ Παιδοψυχολογία ”
Επιστημονική Υπεύθυνη
Σπουδές και Ειδίκευση
Η Ειρήνη Καραμανή αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Ψυχολογίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (Αριθμός. Άδειας. Ασκ : 4834/2019) και έχει ολοκληρώσει δυο μεταπτυχιακά «Έλεγχος στρες και προαγωγή υγείας» στην Ιατρική σχολή Αθηνών και «Παιδοψυχολογία» στο Πανεπιστήμιο του Central Lancashire. Ειδικεύτηκε στα πλαίσια τετραετούς εκπαίδευσης στη Συστημική προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία ατόμων, ομάδων και οικογενειών στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία “Λόγω Ψυχής”, όπου συνδυάζονται στοιχεία ψυχοδυναμικής ψυχοθεραπείας, αφηγηματικής ψυχοθεραπείας και νευροεπιστημών. Στο παρελθόν, απέκτησε πτυχίο φιλολογίας ως αριστούχος απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας, παιδαγωγικών και ψυχολογίας στη Φιλοσοφική σχολή Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, ημερίδων και μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων πάνω στην κλινική ψυχοπαθολογία ενηλίκων, παιδιών και εφήβων. Επιπλέον, έχει εξειδικευτεί με αντίστοιχες μετεκπαιδεύσεις στην χορήγηση διαγνωστικών εργαλείων σε ενήλικες και παιδιά , στις Αγχώδεις διαταραχές σε ενήλικες και παιδιά ,στην ψυχιατρική της Εφηβείας στην Ιατρική σχολή και στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο αλλά και Σισμανόγλειο αντίστοιχα καθώς επίσης και στην Ύπνωση με εξειδίκευση στην Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής.
Εργασιακή εμπειρία, διδακτικό & ερευνητικό έργο
Εργάζεται διαγνωστικά και ψυχοθεραπευτικά με παιδιά, ενηλίκους, ζευγάρια και οικογένειες σε κέντρα ειδικών θεραπειών και είναι ιδρύτρια και επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών & Ενηλίκων (ΚΕ.ΨΥ.Π.Ε), που με εξειδικευμένους συνεργάτες, παρέχει υπηρεσίες ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής και διάγνωσης σε ενήλικες και παιδιά, σεμινάρια σε σχολεία, κολέγια, συλλόγους, οργανισμούς και επιχειρήσεις. Παράλληλα, είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια και Ακαδημαική Υπεύθυνη σε εκπαιδευτικά προγράμματα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο παρελθόν, έχει αρθρογραφήσει στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για ποικίλα ψυχολογικά θέματα και στο επιστημονικό περιοδικό “Ψυχιατρική παιδιού & εφήβου” ενώ έχει συμμετάσχει με ερευνητική εργασία και στο 7th Qualitative Research in Mental Health Conference. Τέλος ,έχει εργασθεί εθελοντικά αλλά και έμμισθη σε διάφορα πλαίσια, όπως στη Διαγνωστική και Θεραπευτική Μονάδα για το Παιδί: Σπύρος Δοξιάδης, στο Ιατρείο Εφήβων του Ασκληπιείου Βούλας, στην Υπηρεσία Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων ΚΨΥ Βύρωνα-Καισαριανής, σε κέντρα ειδικών θεραπειών καθώς και στο ΙEK Όμηρος σαν εισηγήτρια στο μάθημα της αθλητικής ψυχολογίας και ψυχολογίας και δεοντολογίας .

Οι Συνεργάτες Μας
-
Κατσικούδη Αποστολία, Υπεύθυνη Τμήματος Ειδικής Διαπαιδαγώγησης & Ψυχοπαιδαγωγικής ΚΕ.ΨΥ.Π.Ε
Η Κατσικούδη Αποστολία είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφικής και Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή στο Παιδαγωγικό τμήμα του ΕΚΠΑ και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Έχει παρακολουθήσει την εκπαίδευση ΑΒΑ και PECS για παιδιά και εφήβους με ΔΑΦ, όπως επίσης και μία σειρά άλλων σεμιναρίων, ημερίδων και εκπαιδεύσεων στην ειδική αγωγή και στην ψυχολογία που αφορούν την αξιολόγηση, παρέμβαση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολίων. Πιο συγκεκριμένα έχει εξειδικευτεί στις Ειδικές και Γενικές Μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠΥ, Δυσαριθμισία και ΔΑΦ. Επιπλέον όσον αφορά τη διάγνωση και αξιολόγηση Ειδικών και Γενικών μαθησιακών δυσκολιών, καθώς και σχολικής ετοιμότητας κατέχει τα ακόλουθα Σταθμισμένα εργαλεία : Αθηνά Τεστ, Raven test, Bangor Dyslexia test, Λάμδα τεστ.
Επιπλέον έχει συμμετάσχει στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών και Εκπαίδευσης με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις. Από το 2012 εργάζεται ιδιωτικά στο χώρο της ειδικής εκπαίδευσης σε κέντρα ειδικών θεραπειών ως ειδική παιδαγωγός και σε δημόσια σχολεία παρέχοντας παράλληλη στήριξη σε παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Από το 2015 έως το 2018 εργάσθηκε στο κέντρο στήριξης παιδιού και οικογένειας Περιστερίου των Παιδικών χωριών SOS.
-
Ειρήνη Τζίμα, Υπεύθυνη Τμήματος Λογοθεραπείας ΚΕ.ΨΥ.Π.Ε
H Eιρήνη Τζίμα αποφοίτησε από το τμήμα Λογοθεραπείας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πάτρας και εν συνεχεία απέκτησε δεύτερο πτυχίο απο την Πανελλήνια Αντικωφωτική Λογοθεραπευτική Οργάνωση (Π.Α.Λ.Ο.)ως Εθελόντρια Διερμηνέα Ολικής και Νοηματικής Επικοινωνίας (Ολική Επικοινωνία-Νοηματική & Χειλεοαναγνωστική Ικανότητα). Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και ημερίδων καθώς και πανελλήνια συνέδρια αναφορικά με τις διαταραχές επικοινωνίας ,την ειδική αγωγή, την Ολιστική και Θεραπευτική Προσέγγιση του παιδιού με δυσκολίες ακοής αλλά και την Πρόληψη-Διάγνωση και Θεραπεία των προβλημάτων του προφορικού λόγου. Έχει εξειδικευτεί με αντίστοιχες μετεκπαιδεύσεις στον παιδικό τραυλισμό (σε διαγνωστικό και θεραπευτικό επίπεδο), στο «Μοντέλο friend’s play» (Ψυχοπαιδαγωγικό πρόγραμμα ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών με σύνδρομο Asperger) , στο πρόγραμμα TEACCH (που αφορά την θεραπεία & εκπαίδευση παιδιών με αυτισμό και διαταραχές επικοινωνίας) και στη διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδο Φωνοθεραπείας «voicecraft» που αποτελεί μία από τις πλέον αξιόπιστες τεχνικές για την κατανόηση και βέλτιστη λειτουργία του φωνητικού μηχανισμού. Από το 2011 εργάζεται ως λογοθεραπεύτρια και ειδική παιδαγωγός ,διαγνωστικά και θεραπευτικά με παιδιά και εφήβους σε κέντρα ειδικών θεραπειών και Ειδικά σχολεία (παιδικό σταθμό, προνήπιο, νηπιαγωγείο, δημοτικό).